آیا میدانید عصاره چه فرقی با اسانس دارد؟ یا عرق گیاهی دقیقا به چه ترکیبی گفته میشود و با روشهای آموزش اسانسگیری و دستگاههای عصاره گیری که یکی از مطالب با ارزش و پرطرفدار است که امروزه نقش مهمی در شیمی، طبسنتی، گیاهشناسی و برخی دیگر از رشته های علوم پایه دارد آشنایی دارید؟ این محتوا را از دست ندهید! با تهیه یک پاورپوینت در مورد آشنایی با اسانسها و روشهای اسانس گیری در 70 اسلاید شما میتوانید یک فایل حرفهای برای تحقیق و سمینار خود دریافت نمایید.
خیلیها به گیاهان و محصولات و ترکیبات گیاهی علاقه دارند که اسانس ها و عصاره بخشی از این ترکیبات بوده که بسیار در صنایع غذایی و دارویی پرکاربرد هستند. اما اگر بخواهیم تخصصیتر بیاموزیم بهتر است تفاوت عصاره و اسانس را بدانیم و ویژگی های اسانسها را بشناسیم. عصاره به محلولی گفته میشود که تمام مواد مفید یک گیاه مانند موسیلاژ، تانن، ویتامین و املاح را دارد. اما اسانس تنها شامل ترپن و مشتقات مربوط به ترپنها است. عصارهگیاهی همان شیرابهی گیاه بوده که تمامی ترکیبات گیاه از جمله اسانس را دارد. و اسانسها محصولات معطری هستند که از جداسازی به روش تقطیر بدست میآیند و اغلب روغنی بوده و در آب حل نمیشوند. همچنین در تفاوت بین عصاره و روغن گیاهی میتوان گفت: عصارهروغنی، عصارهای است که برای استخراج از روغن به عنوان حلال استفاده میشود در حالی که روغنگیاهی، روغنی است که از طریق پرس کردن و له کردن مستقیم گیاه بدست می آید.
اما عرق گیاهی چیست؟ در اسانس گیری اسانس را از مخلوط گیاه جدا کرده آب باقی مانده که حاصل تقطیر این فرآیند اسانس گیری است همان عرق گیاهی است.
ویژگی های اسانس چیست؟
وزن اسانس سبکتر از آب بوده و مانند لکههای چربی روی آب قرار میگیرد و در دمای محیط در مجاورت هوا تبخیر میشوند. به همین دلیل به آنها روغنفرار یا روغنمعطر یا اسانسروغنی نیز گفته میشود. محل تشکیل اسانسها یا همان روغنهای فرار به نوع گیاه بستگی دارد. به عنوان مثال اسانس در گیاهان تیره مانند نعنا از تارهای ترشح کننده آن، و اسانس بسیاری از گلها مانند گل سرخ در گلبرگ آن قرار دارد. اسانسها (روغنهای فرار) یکی از مهمترین مواد موثره گیاهان دارویی را تشکیل میدهند. این مواد در قسمتهای مختلف بسیاری از گیاهاندارویی وجود دارند. اسانسها اگر در حرارت معمولی در معرض هوا قرار داده شوند تبخیر میگردند. از این رو به آنها روغنهای فرار گفته میشود و بوی مخصوص بعضی از گیاهان مربوط به این دسته از ترکیبات است. اسانسها معمولاً بی رنگ هستند مخصوصا هنگامی که تازه تهیه شده باشند ولی به مرور زمان اکسیده و رزینی شده و در نتیجه تیره میگردند.
ما پاورپوینتی را آماده کردهایم که دارای محتوای آموزش روش های اسانسگیری است. محتوای این پاورپوینتهای آماده، بسیار مناسب برای دانشجویان است و قالب و طراحی زیبای این پاورپوینت به ارئه و آموزش شما جذابیت می دهد.
مشخصات پاورپوینت شامل:
- دارای 70 اسلاید قابل ویرایش
- اندازه اسلاید های به صورت گسترده و مناسب برای هر نمایشگری است.
- دارای تصاویر مرتبط
- دارای اسلاید بسم الله الرحمن الرحیم و تشکر جهت ارائه.
فهرست مطالب این پاورپوینت شامل:
بخش اول
-
تعریف اسانس
- ترپنوئیدها
-
خصوصیات شیمیایی و فیزیکی اسانسها
-
فاکتورهای موثر بر کیفیت اسانسها
-
تفاوت عصاره و اسانس
بخش دوم
-
روشها و دستگاههای اسانسگیری
-
تجهیزات مورد نیاز در تقطیر گیاهان معطر
-
اسانس گیری و استخراج به روش تقطیر نوبتی
-
اسانسگیری به روش ماسیراسیون
-
معرفی دستگاه کلونجر
-
معرفی دستگاه سوکسوله
-
عصاره گیری به روش پرکولاسیون
بخش سوم
-
اسانس ها و تیره گیاهان
-
کاربرد اسانسها
شما میتوانید با این پاورپوینت هم آموزش دهید و هم به صورت ئتوری مطالب مربوط به روشهای اسانس گیری را بیاموزید و همانطور که اشاره شد پاورپوینت روش های اسانس گیری بسیار عالی برای ارائه خواهد بود. هدف از تهیه این پاورپوینت آموزش به روش ساده و کاربردی برای علاقهمندان است، به خصوص برای دانشجویان عزیزی که در دروس و رشته های فیتوشیمی و یا شیمی گیاهی، شیمی ترکیبات طبیعی، دارویی، گیاه شناسی و...تحصیل می کنند.
منبع و لینک دریافت پاورپوینت آشنایی با اسانس و روش های اسانس گیری: vhd.sellfile.ir
فیتوشیمی
شیمی ترکیبات طبیعی
گیاه شناسی
تقطیر گیاهان معطر
روغن گیاهی چیست؟
نظرات کاربران :
خیلی فایل خوبی بود و به دردم خورد.
نوشته شده در ۰۹ دی ۱۴۰۰ توسط M.h
پاسخ مدیر: خوشحالم که از این فایل استفاده کردید ما برای تهیه پاورپوینت ها و فایل های آموزشی سعی می کنیم مطالب کاربردی استفاده کنیم و این پاورپوینت یکی از پرفروش ترین فایل های ما بوده تا بحال.برای تحقیقم استفاده کردم نکات کاربردی زیادی داشت.
نوشته شده در ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ توسط Sama
پاسخ مدیر: موفق باشید.