جستجو   :  

ضد سرطان های سبز

دکتر میشل کاستلمن در شماره ی ژوئن 2001 نشریهFamily circle مقاله ای با نام (تقویت سیستم ایمنی)دارد که در آن می نویسد: انواع میوه و سبزیجات تازه و ... غذاهای گیاهی هستند، که دارای سلولز بالا و سرشار از آنتی اکسیدان ها از جمله ویتامین AوCو Eوماده معدنی سلنیوم می باشند این آنتی اکسیدان ها، خطری را که رادیکال های آزاد ایجاد می کنند کاهش می دهند و کار سیستم ایمنی را آسانتر و به پیشگیری از بیماری های قلبی، سرطان و سکته کمک می کنند. مزیت انواع سبزیجات تازه و میوه به طرز شگفت آوری توسط دکتر گلادیس بلوک، در دانشکده ی بهداشت عمومی دانشگاه برکلی کالیفرنیا نشان داده شده است، وی 156 تحقیق را که ارتباط میان رژیم غذایی با احتمال ابتلا به انواع سرطان را نشان می داد بررسی کرد و دریافت در هر تحقیقی که مصرف میوه و سبزیجات افزایش یافته است خطر سرطان کاهش پیدا کرده و توصیه می دهد" این قانع کننده ترین دلیلی است که علم واگیرشناسی می تواند ارائه کند. سبزی ها و میوه ها مواد خاصی دارند که برای مقابله با سرطان ها و بیماری های قلبی و حوادث مغزی عروقی، به سیستم ایمنی کمک می کند. همچنین 78%از202 تحقیقی که درباره ی ارتباط میان سرطان و میوه و سبزیجات انجام شده نشان می دهد که میوه ها و سبزیجات از سرطان پیشگیری می کنند. حتی نشریه ی (کالیفرنیا پرون بورد) رسماً اعلام می دارد که موسسه ی ملی سرطان اعلام کرده است که هرکس باید روزانه 20 تا 30 گرم سلولز مصرف کند تا از خطر بیماری های سرطانی و قلبی در امان بماند. این مقدار سلولز معادل حدود 5 وعده یا بیشتر سبزی و میوه در روز است! این اثر شگفت انگیز که در سبزیجات به اثبات رسیده است از عوامل مختلفی نشات می گیرد در واقع می توان گفت ترکیبات و خواص متنوعی در این گیاهان وجود دارد که منجر به چنین نتیجه ی درخشانی می شود. به عنوان مثال یکی از این مواد ضد سرطان آشنا، ویتامین ث می باشد.ویتامین ث که به میزان فراوانی در سبزیجات تازه موجود است آنتی اکسیدانی قوی است که با تقویت قدرت دفاعی سیستم ایمنی انسان، می تواند خطر ابتلا به سرطان را به نحو چشمگیری کاهش دهد. دکتر گری زالوکا رئیس بخش ویژه ی مرکز بیمارستانی واشنگتن که تحقیقات دامنه داری در این زمینه انجام داده است می گوید:ویتامین ث موجود در سبزیجات و میوه ها به مثابه یک آنتی اکسیدان قوی عمل می کند و در برابر صدماتی که به سرطان یا امراض قلبی منجر می شود از بدن محافظت می کند.

ماده ی دیگری که به وفور در سبزیجات به خصوص سبزی های سبز تیره و نارنجی وجود دارد پیش ساز ویتامین آ است که در بدن به ویتامین آ تبدیل می شود.این ماده ی ارزشمند نیز خاصیت ضد سرطان داشته و به بدن در مقابل بدخیمی ها ایمنی می بخشد.  کمبود ویتامین آ در بدن باعث کاهش تولید سلول های کشنده ی طبیعی که وظیفه ی مقابله با تهاجمات و عفونت ها را دارند، می شود.علاوه براین کمبود ویتامین آ حساسیت به مواد سرطان زا را افزایش می دهد و خطر سرطان را بالا می برد!. حتی وجود سلنیوم در سبزیجات هم بر خاصیت ضد سرطانی آن ها می افزاید. با وجود آن که مقدار سلنیوم در حجم ثابتی از سبزیجات و برخی مواد غذایی پروتئینی تفاوت چشمگیری دارد وما سبزیجات را منابع فرعی سلنیوم می شناسیم اما می توان با خوردن مقدار کافی سبزیجات و میوه های تازه به مقدار موثر سلنیوم در رژیم غذایی دست یافت.

در کتاب (کدام ویتامین ها؟)اثر هانسین والجی درباره ی سلنیوم آمده است:این ماده ی معدنی کمیاب که قبلاً به عنوان یک سم شناخته شده بود، امروزه با اثرات چشمگیری مورد توجه قرار گرفته است.سلنیوم به عنوان بخشی از آنزیم گلوتاتیون پرواکسیدان که یک آنتی اکسیدان است از خطر اکسید شدن اجزاء داخلی سلولی به وسیله ی رادیکال های آزاد جلوگیری می کند و به این طریق بدن را در برابر سرطان محافظت می کند. او اضافه می کند که میزان سلنیوم گیاهان هر منطقه البته رابطه ی مستقیمی با وجود سلنیوم در خاک آن منطقه دارد. ترکیبات دیگری نیز در سبزیجات و میوه ها وجود دارند که هر یک به طریقی از ابتلا و بروز سرطان پیشگیری می کنند اما فعلاً تحقیقات و بررسی های مستند و مستدلی در دست ما نیست تا بتوانیم بیشتر از آن ها بگوییم. مهم آن است که ما در مجموع می دانیم که مصرف مرتب و مداوم سبزیجات، مارا از خطر ابتلا به سرطان محافظت می کند و می دانیم که این خاصیت به صورت بهینه توسط خود سبزیجات منتقل می شوند و اگر همه ی تر کیبات موجود در آن را به صورت قرص های مکمل یا آمپول های ویتامین دریافت نماییم اثر مشابهی ایجاد نمی گردد. به همین دلیل است که در پایان اکثر تحقیقات مربوطه توصیه شده است که سبزیجات را مستقیماً و بدون تغییر و حتی الامکان به صورت تازه مصرف نمایید تا از حداکثر اثرات مطلوب آن بهره مند شوید.

یک نکته ی جالب دیگر که در این بررسی ها به دست آمده است اثرات اختصاصی مصرف سبزیجات تازه بر بعضی از انواع سرطان هاست.یعنی آن که برخی از بدخیمی ها بیشتر و بهتر به رژیم سبزی ها پاسخ می دهند و یا آن که تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شده است.به عنوان مثال یکی از مواردی که مقالات متعدد و پژوهش های میدانی زیادی را به خود اختصاص می دهد اثر سبزیجات و میوه ها بر سرطان سینه است.

 فهرستی از مواد غذایی موثر در پیشگیری از انواع سرطان که محققان ارائه کرده اند.

مواد غذایی ضد سرطان عبارتند از : انواع توت، سبزیجاتی که برگ سبز تیره دارند، سیر، انگور، آب انگور ،چای سبز، گوجه فرنگی ، انواع حبوبات (شامل لوبیا، نخود فرنگی، عدس)، سیب، زغال اخته، کلم بروکلی، گیلاس، قهوه، سویا، گردو،غلات، کدو حلوایی،هویج ، فلفل تند، مرکبات، قارچ، آجیل ، پیاز، انار، اسفناج، سیب زمینی، هندوانه و خربزه، گریپ فروت، کدو...

منبع:کتاب ضد سرطان های سبز نوشته دکتر مژده حسینی

تاریخ درج  :  1397/9/27  
تعداد بازدید تا کنون :422

نطرات کاربران

 
ارسال نظر 
نام شما :
آدرس ایمیل :
متن پیام  :

   
تصویر امنیتی