مقایسه کورل(corel) با دیگر نرم افزارهای گرافیکی
تقریبا همهی ما نام نرم افزار قدرتمند فوتوشاپ (photoshop) را شنیدهایم این نرمافزار امتحان خود را به خوبی پس داده ومیتوان گفت میلیونها کاربر راضی دارد اما از اشکالات این برنامه این است که برپایهی پیکسلی طراحی شده و خروجی خود را بر همین پایه ارائه میدهد. یعنی با بزرگتر کردن تصویر کیفیت آن کاهش خواهد یافت. مثلا فایلی که با رزولوشن۷۲ تهیه شده و۴۰۰ در۴۰۰ پیکسل میباشد را نمیتوانید به آسانی در مبنای ۱۲۰۰ در ۱۲۰۰ استفاده کنید چون این نرم افزار پیکسلی است. شرکت کورل در کانادا با طراحی برپایه بردار؛ نرم افزاری به نام Corel عرضه کرده که دارای مزایای زیادی نسبت به نرم افزارمعروف فوتوشاپ میباشد. این نرم افزار شامل برنامههایی بنام Corel capture، Corel photopaint، Corel font manager وCorel draw بوده که امکاناتی مانند ویرایش تصاویر، کاربا فونتها، طراحی گرافیکی، طراحی سایت و... را دارا هستند. نرم افزار CorelDRAW Graphics suite یک نرم افزار حرفهای در زمینهی گرافیک و طراحی است.
شما با استفاده از این نرم افزار میتوانید به صورت حرفهای وکتور طراحی کنید، طراحی چند بعدی انجام دهید، سایت طراحی کنید و... . این نرم افزار مشکل برنامهی فوتوشاپ را ندارد چون اساسا برداری است. کل طراحیها برمبنای محاسبات ریاضی بوده و اکثرا با خطوط و نقطهها رسم انجام میشود. کورل نسبت به نرم افزارهای مشابه محیط کار راحتی دارد وشما آسانتر می توانید روش کار با آن را یاد بگیرید. ازمزایا و امکانات دیگر کورل(corel) میتوان به پشتیبانی بیش از ۱۰۰ فرمت تصویری، سازگاری با نسخههای مختلف ویندوز، سازگار با سری آفیس(office) مایکروسافت، امکان طراحی صفحات وب، امکان استفاده برای طراحی روی پارچه در کارخانجات چاپ پارچه، امکان لایه بندی پروژه، امکان قراردادن جداول در طرح، امکان تایپ به زبان فارسی، امکان طراحی و ارسال آن به خروجیهای مختلف مانند:چاپ افست، پرینت، صفحات وب، نرم افزار ساخت فایلهای چندرسانهای و ... بوده. بحثهای گوناگونی در رابطه با برتری فوتوشاپ و کورل بر یکدیگر بیان میشود که باید از موضع بیطرف اعلام کنیم این مقایسه اصلا صحیح نیست چون اساس کار ودر واقع مدل کارکرد این دو نرم افزار متفاوت است. باید بگوییم اگرمی خواهید لوگو یا تایپوگرافی طراحی کنید یا طرح هایی با خطوط شکسته ومنحنی ایجاد کنید که توانایی بزرگنمایی و در واقع انعطاف هم داشته باشد نرم افزار کورل را از دست ندهید ولی اگر میخواهید تغییری روی یک تصویر ایجاد کرده، قالب وبسایت طراحی کنید، طراحیهای پوستر، سینمایی، روتوش و تصحیح رنگ انجام دهید قطعا باید کار با فوتوشاپ را بیاموزید.
اگر قصد مقایسه دارید مقایسهی کورل دراو و ایلوستریتور بهتر خواهد بود. ایلوستریتور(illustrator) یک برنامهی مشابه با اساس برداری واز سری برنامههای غول بزرگ Adobe بوده که برای طراحی وکتور استفاده میشود. کورل و ایلوستریتور تفاوت فاحشی با یکدیگر ندارند ولی از لحاظ محیط کار، کار در کورل برای افراد مبتدی به مراتب آسانتر از ایلوستریتور میباشد. از آنجایی که شرکت Adobe نرم افزارهای گرافیکی قدرتمندی دارد طبعا ایلوستریتور قدرت سوئیچ بیشتری خواهد داشت.
ازلحاظ قدرت نرم افزاری تقریبا هردو نرم افزار یکسانند اما برخی معتقدند قدرت ایلوستریتور بیشتر است. این دو نرم افزار بسیار به هم شبیه هستند و اکثرا افراد سلیقهای انتخاب میکنند که کدام را به کار بگیرند. همانطور که گفته شد کمتر کسی است که نام نرم افزار فوتوشاپ را نشنیده باشد این شهرت علاوه بر کارآیی خوب میتواند به دلیل تبلیغ زیاد نیز باشد. شرکت کورل نرم افزاری به نام Corel photopoint طراحی کرده است که شاید بواسطه ی عدم تبلیغات کمتر نام آن را شنیده و در بارهی آن تحقیق کرده باشیم. شرکت کورل به دور از هیاهوی مرسوم نرم افزار بسیار عالیای را طراحی و عرضه کرده که میتواند برترین باشد اما این شرکت حتی DVD جداگانه ای برای این برنامه و برنامههای دیگرش که نام برده شد ارائه نداده و در هنگام نصب کورل دراو این برنامهها بصورت جانبی بر روی سیستم فرد نصب میشود. نرم افزارCorel capture نیز از سری نرم افزارهایی است که با نصب برنامه کورل دراو در سیستم شما نصب میشود. این نرم افزار برنامهای قدرتمند برای تصویر برداری از اجزای مختلف سیستم و ویندوز شما است. با این نرم افزار و به وسیلهی گزینههای موجود در آن میتوانید ازتمام قسمتهای رایانهی خود مانند پنجرهها، نوار ابزار و... تصویر بگیرید و ذخیره کنید. باوجود انواع نرم افزارهای کورل که معرفی شد؛ اکثرافراد کورل دراو را به عنوان نرم افزار کورل میدانند و از بقیهی برنامهها بیخبرند!
دریافت مقاله ای کامل درباره ی فتوشاپ
فتوشاپ يكي از بهترين نرم افزارهاي گرافيكي استاندارد ويرايش تصوير است. فتوشاپ را مي توان جزو نرم افزارهاي Bitmap به حساب آورد و اين بدين معناست كه سيستم اين نرم افزار بر اساس Pixel ساخته شده است و در واقع فايل هاي گرافيكي از تجمع اين نقاط شكل مي گيرند لذا اگر تصاوير در اين برنامه بزرگ شوند حالت پله مانند در آن به وضوح مشخص خواهد بود.
انواع نرم افزار هاي گرافيكي:
1- نرم افزار هاي برداري ( VECTOR ) كه تصاوير از جزئي بنام ( OBJECT ) هستند و بر اساس محورهاي مختصات كار مي كنند مثل: فري هند
2- نرم افزارهاي نقطه بيتي ( RASTE ) كه تصاوير از نقطه هاي كوچك بنام پيكسل تشكيل مي شوند و داراي دقت پائين هستند مثل فتوشاپ.
خصوصيات :
1-خصوصيات نرم افزارهاي برداري: اين نرم افزارها در كليات كار مي كنند و داراي دقت و كيفيت بالائي در طراحي هستند.
2-خصوصيات نرم افزارهاي نقطه بيتي: نرم افزارهائي هستند كه اگر تغييراتي در اندازه و ابعاد تصاوير داده شود و پيكسل هاي آن بزرگ شود، كيفيت آن پائين مي آيد. البته به كمك يكسري تكنيك ها اين امكان وجود دارد تا كيفيت آن را بالا برد مثل روتوش كردن يك عكس.
مقایسه نرم افزارهای گرافیکی
ایلوستریتور
نرم افزار فتوشاپ
نرم افزار کورل
طراحی گرافیکی
طراحی پوستر
طراحی کارت ویزیت
طراحی قالب سایت
تاریخ درج: 1402/4/1